Facebook’ta Reels nedir ve Reels’ı nasıl kullanırsınız?
Kısa biçimli video her yerde çevrimiçi, TikTok ve Instagram Reels’in gösteriyi yürütmesine izin verdikten sonra, Facebook nihayet Facebook Reels ile partiye katıldı.
“Facebook’ta Reels nedir?”
Facebook Reels, Instagram Reels ve TikTok’a benzeyen, Facebook platformunda paylaşılan kısa biçimli videolardır. Kardeş sosyal platformu Instagram’da bulunan özelliklerin çoğunu sunan içerik oluşturucular, etkileyiciler ve pazarlamacılar, 60 saniyeye kadar kısa videolar yayınlayabilir. müzik, viral ses klipleri ve efektlerle.
Facebook Reels’i ilk olarak Eylül 2021’de tanıttı, ardından Şubat 2022’de küresel olarak piyasaya sürdü. Herkes Reels oluşturabilse de, içerik oluşturuculara ve etkileyicilere yeni kitlelerle etkileşime geçmeleri ve ulaşmaları için ek bir yol olarak yüksek oranda pazarlandı.
Reels, Meta, ilk olarak Instagram’da başlattıkları bir girişim olan Reels’in performansına dayalı olarak içerik oluşturuculara bonus ödemeleri sunuyor. Teknoloji şirketi yaptığı açıklamada, bir içerik oluşturucu para kazanma seçenekleri paketi geliştirdiklerini ve Reels’in bu uygulamanın bir yönü olduğunu söyledi.
“Facebook Reels Nasıl İzlenir”
Facebook’ta Reels sayfasına erişmenin üç ana yolu vardır: ana sayfa, İzleme sekmesi ve Menü sekmesi. Ana Sayfa’dan, haber akışınızda kaydırma yaparken Reels’i göreceksiniz.
İzleme sekmesine dokunup Reels sekmesine giderek Reels’e de erişebilirsiniz.
“Facebook’ta Reels Nasıl Yapılır”
Şu anda Instagram Reels, Facebook Reels’den daha fazla işlevsellik sunuyor ancak özelliklerin çoğu kesişiyor. İşte Facebook Reels’de neler mümkün:
Video düzenleme – TikTok ve Instagram Reels’e benzer şekilde, uygulama içinde birden çok klibi tek bir Reel’de birleştirebilir veya bunları fotoğraf uygulamanızdan yükleyebilirsiniz.
Müzik ve ses kitaplığı – Facebook’un kitaplığından müzik ekleyin veya diğer kullanıcılar tarafından kullanılan ve/veya oluşturulan sesleri kullanın.
Uzunluk – Bir Facebook Makarası 60 saniyeye kadar olabilir.
Hız – Videonuzu 1 kata kadar yavaşlatabilir ve orijinal hızın 3 katına kadar hızlandırabilirsiniz.
Efektler – Facebook’un Efektler kitaplığını inceleyerek Makaranıza filtreler ekleyin. Bazıları Facebook tarafından oluşturulurken diğerleri kullanıcılar tarafından yapılır.
Zamanlayıcı – Uygulama içi geri sayım sayacını kullanarak Reel’inizi eller serbest olarak kaydedebilirsiniz.
Yeşil ekran – Film rulonuzdan bir arka plan uygulamak istiyorsanız, Efektler kitaplığından yeşil ekran efektini kullanın.
“İşte şu anda Facebook Reels’te kullanılamayanlar:”
Reel remix – Bu, başka bir kullanıcı tarafından paylaşılan bir Reel’i yeniden yayınlamanıza ve kendi Reel’inize eklemenize olanak tanır.
Video döndürme – Facebook Reels’e bir video yüklerken, videonun çerçevesini döndüremez veya ayarlayamazsınız.
Masaüstü yükleme – Kullanıcılar yalnızca Reels’i bir mobil cihazdan yükleyin.Facebook’ta Reel oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin.”
“Facebook Reels, Instagram Reels ve TikTok’tan farklı mı?”
Özellikler açısından Facebook Reels, diğer kısa biçimli video platformlarına çok benzer. Farklı oldukları nokta, izleyicileridir. TikTok, çoğunlukla Gen-Z olmak üzere daha genç bir kitleyi tercih eder. Instagram Reels ve Facebook Reels, daha yaşlı kitlelere sahiptir. 25 ila 44 yaş arasındaki büyük ABD yaş grubu. Bunu göz önünde bulundurarak, herkese uyan tek bir yaklaşım en iyi strateji olmayacaktır.
Her zaman olduğu gibi, markalar yaklaşımlarını, bulundukları kitleye göre değiştirmek zorunda kalacaklar. Instagram estetiğe odaklanırken, TikTok daha çok özgünlükle ilgilidir. Facebook Reels yeni olduğu için, kitlenin ne aradığı belli değil, ancak tam ortasında bir yerde güçlü bir yer var.