- Google ads anahtar kelime planlayıcı:
Google ads hesabınızdan “araçlar ve ayarlar” ekranından ulaşabileceğiniz bu alanda “yeni anahtar kelimeler keşfedin” ve “arama hacmi ve tahminleri” alabileceğiniz 2 bölüm yer almaktadır. Dilerseniz web sitenizin ilgili sayfasının adresini buraya girerek size önermelerde bulunmasını sağlayabilir ya da en fazla 10 kelime olma şartı ile işinize uygun kelimeleri girerek hacim ve maliyet konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Google son yıllarda bu alanın aktif ve yüksek hacimli reklam verenler tarafından daha etkin kullanılması için düşük hacimli reklam verenlere sağladığı verilerde sınırlamaya gittiğini hatırlatmak isterim - Google Trends:
Google arama trendlerinde anahtar kelime bazında oluşan değişiklikleri takip edip yorumlayabileceğiniz bir araç. Tercihen sadece kelime kıyaslaması için kullanmanızı öneririm. - Google Search:
Her hangi bir kelimeyi aratmaya başladığınızda arama kutusunda karşınıza önermeler çıkmaktadır. Kullanıcıların ilgili kelime kombinasyonlarında neler arattığını buradan anlamlandırarak yeni kelimeler keşfetmeniz mümkün olacaktır. Unutmayın arama sayfasının en altına indiğinizde de size alternatif kelimelerden oluşan arama önermeleri yer almaktadır. - Youtube Search:
Tıpkı Google arama sonuçlarında olduğu gibi Youtube arama kutusunu da yeni kelimeler keşfetmek için kullanabilirsiniz. Ürün ya da hizmetleriniz ile çakışan videoları bularak bunlarda kullanılmakta olan anahtar kelimeleri ve video yorumlarını da incelemenizi öneririm. - 3. Parti Araçlar
Semrush, Ahref gibi bir çok SEO odaklı ama aynı zamanda size yeni anahtar kelimeler keşfetmenizi sağlayacak, rekabeti anlamlandırmanıza olanak sunacak araçları kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer bir ajans ile çalışıyorsanız onlara mutlaka hangi aracı kullandıklarını sorun, size rekabette çok faydaları olacaktır. - Site içi arama kutusu:
Özellikle bir e-ticaret sitesi iseniz mutlaka site içi arama sonuçlarını inceleyin. Emin olun kullanıcılarınız size cömertçe yol göstereceklerdir. Eksik ürün gruplarınızı da satın alma ekiplerinize buradan elde ettiğiniz sonuçlarla aktarabilirsiniz. - Search Console:
Mutlaka sitenize bağlı search console hesabı kurun. Böylelikle kısmi de olsa kullanıcılarınızın hangi kelimeler ile size ulaştığını yorumlamak ve yatırımlarınızı bu doğrultuda şekillendirme şansınız olur.
Anahtar kelime araştırması nasıl yapılır?
Paylaş