Pazarlamacıların Bilmesi Gereken Yaratıcı Ekonomi Girişimleri!
İçerik oluşturucu ekonomisi genişlemeye devam ettikçe içerik oluşturucuların ihtiyaçları da artıyor. Kitle fonlaması, finansal rehberlik veya yeni bağlantı yolları olsun, içerik oluşturucuların başarılı olmak için dikkate alması gereken birçok hareketli parça var.
Neyse ki, yeni içerik oluşturucu ekonomisi girişimleri içerik oluşturmanın iş tarafını dijital reklamlar için kolaylaştırması gereken araçları, kaynakları ve platformları sağlamak.
Pazar yerlerinden web sitesi oluşturma araçlarına ve takipçilerle bağlantı kurmak için yeni fırsatlara kadar, içerik oluşturucular için ezber bozan yaratıcı ekonomi girişimlerinden birkaçını keşfedelim.
1- Huddles:
Başlangıçta “Clash” olarak adlandırılan bu video barındırma uygulaması, ilk olarak Ocak 2020’de Vine’ın halefi olarak piyasaya sürüldü. Vine gibi Clash, kullanıcıların 2-16 saniye uzunluğunda kısa biçimli videolar yüklemesine izin verdi.
Clash, Ağustos 2022’de Huddles olarak yeniden adlandırıldı. şirket “sonsuz kaydırma” yayınlarından uzaklaşmak ve TikTok ile rekabetten kaçınmak istediğine karar verdiğinde. Bunun yerine Huddles, içerik oluşturucuların kısa biçimli videoları doğrudan profillerine veya Huddles grup sohbetlerine yüklemelerine olanak tanır. İçerik oluşturucular ayrıca içeriklerinden para kazanabilirler. Hayranların ödeme duvarlı içerik veya özel sohbetler için aylık abonelikler ödemesini sağlayan platform.
Huddles uygulaması hem iPhone’larda hem de Android’lerde kullanılabilir. Takipçilerle sıkı sıkıya bağlı bir topluluk oluşturmak ve özel içerikten para kazanmak.
2- Ko-fi:
Ko-fi, insanların çoğu içerik oluşturucu olan kullanıcılarına bağış yapmalarına olanak tanıyan bir platformdur. İçerik oluşturucular genellikle platformu gelirlerini desteklemek ve gelecek projeleri finanse etmek için kullanır. Ko-fi ayrıca popüler olan komisyonlar ve vitrin seçeneklerine sahiptir. Ko-fi, izleyicileriyle bağlantı kurmak isteyen sanatçılar arasındaki özellikler. Bağlantıdan bahsetmişken, Ko-fi, içerik oluşturucuların hayranlarıyla güncellemeleri paylaşmaları ve bağışlarla cesaret verici sözler almaları için kişisel bir blog işlevi görebilir.
Ayrıca, içerik oluşturucuların içerik göndermeleri gerekmez düzenli olarak ödeme almak için, kendi hızlarında çalışmalarına ve bağlantı kurmalarına izin verir.Ko-fi, abonelik seçenekleri gerektirmez, yani tek seferlik bir dijital ipucu kavanozu gibi davranabilir.Ancak Ko-fi’nin belki de en popüler yönü şudur: Ücret talep etmemesi, yani uygulamanın kullanıcıların bağışlarının belirli bir yüzdesini almaması.
Projeler için kitle fonlaması, ek gelir sağlama ve takipçileri en sevdikleri içerik oluşturucularla ilgili en son gelişmelerden haberdar etme.
3- Fanhouse:
Fanhouse, içerik oluşturucuların sosyal medyadaki varlıklarından para kazanabilecekleri abonelik tabanlı bir platformdur. İçerik oluşturucular, Fanhouse hesaplarına abone olan takipçilere videolar, fotoğraflar ve durum güncellemeleri gibi içerikler yayınlayabilir.
Uygulama, sosyal medya kişiliği Jasmine Rice ve onun tarafından kuruldu. Twitter, OnlyFans’a alternatif olarak Khoi Le ve Jerry Meng’i kullanıyor. OnlyFans da abonelik tabanlı bir platformdur, ancak genellikle yetişkin eğlence endüstrisindeki içerik oluşturucularla ilişkilendirilir. Ünlüler ve fitness etkileyicileri gibi diğer içerik oluşturucular da bunu kullanır. Onlyfans’daki yetişkinlere uygun içerikten rahatsız olduğu için, çıplaklığı ve cinsel içeriği yasaklayan Fanhouse’u oluşturmaya karar verdi. Bunun yerine, Fanhouse, bu uygulamalar yalnızca abonelik tabanlı olacaksa Twitter veya Instagram ile hemen hemen aynı şekilde çalışır.
Fanhouse, platformu işletme maliyetini karşılamak için yalnızca %10’unu alır. Para kazanma sosyal medya içeriğiniz ve topluluk oluşturma. Twitter’da viral olma eğilimindeyseniz veya insanlar çevrimiçi kişiliğinizden gerçekten hoşlanıyorsa, bu platform gelir elde etmenin harika bir yolu olabilir.
4- Beacons:
Beacons, Linktree gibi içerik oluşturucuların takipçilerini sosyal medya hesapları, çevrimiçi mağazalar ve web siteleri gibi tüm ilgili bağlantılarının bulunduğu bir açılış sayfasına yönlendirmek için kullanabilecekleri bir “biyo-in-bağlantı” platformudur.
Beacons, kullanıcıların profillerini oluşturmalarına ve görünümlerini beğenilerine göre özelleştirmelerine olanak tanır. Ancak, Beacons’ı diğer benzer platformlardan ayıran şey, bağışlar ve e-ticaret özellikleridir. Bu özellikler, içerik oluşturucuların bağış yoluyla para toplamasına veya dijital satış yapmasına olanak tanır. e-kitaplar, sanat eserleri ve videolar gibi ürünler.
Takipçilerinizin erişebilmesi için tüm çevrimiçi hesaplarınızı tek bir yerde tutmak, para toplamak veya dijital öğeler satmak için harika bir yerdir.